nov 122017

“Poteterstatteren” pastinakkmos med ytrefilet – Rask og sunn middag

“Poteterstatteren” pastinakkmos med ytrefilet – Rask og sunn middag

 

I overskriften ser dere at teksten er pastinakkmos med følge. Dette fordi jeg synes det av og til er himla vanskelig med poteterstatter. Middag kan selvfølgelig spises uten, men da blir det mer grytelignende retter.

Pastinakken ser du fremst, den bakerste grønnsaken er knutekål som også egner seg som poteterstatter. Du finner en tidligere oppskrift HER)

Jernpanne som jeg har arvet.

Jernpannen min blir brukt til så og si alt av steking og koking.

SLIK GJØR DU: 

  • Start med å stek ytrefilèt i smør.

Ytrefilet som er kjøpt på tilbud, pga utgått dato, og den smaker helt fint. Bruk lukt og sans for å avgjøre om den er god nok til middag. Igjen nevner jeg Spis opp maten konseptet som har en super Facebookside – oppfordrer alle til å følge den.

  • Skrell og kutt pastinakk, og sett det til koking.

Denne grønnsaken inneholder resistent stivelse som ikke er så blodsukkerstigende OG den smaker bare utrolig godt med salt, pepper og en god skvett fløte 🙂

  • Når pastinakken er myk i konsistens, er det bare å mose den og tilsette krydder etter smak , en klatt smør og en skvett fløte. Nam ! (sil selvfølgelig bort vannet før du moser eller bruker stavmikser)

Tilbehør:

  • Tilsett grønnsaker: blomkål, rød og grønn paprika.
  • Krydre med salt, pepper, hvitløk, gurkemeie eller annet krydder du liker.

Grunnen til at jeg er begeistret for gurkemeie er at den er selvfølgelig god på smak og regnes for betennelsesdempende.

  • Til slutt tilsetter jeg en skvett fløte her også og lar det stå å putre på svak varme i 10 min.

Denne middagsretten lager du på under en halvtime hvis du kutter ferdig grønnsakene dagen i forveien. Man har kanskje bedre tid om kvelden. Hvis man forbereder litt sparer man tid når man skal gå i gang med å lage maten.

Uansett så har man lurt inn 3 forskjellige grønnsakersom inneholder fiber og kjøtt som er proteinrik 🙂

God middag 🙂

 

Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of