okt 182017
Benediktes favoritter – sunne tekjeks

Disse te-kjeksene som jeg kaller det, er en av favorittene mine. De ble til, med prøving og feiling og er bare farlig gode. Jeg tar de med overalt når jeg skal på besøk, fordi de bare er så gode. De er ikke så usunne heller, så har ikke dårlig samvittighet for å overdrive  inntaket  litt 🙂 🙂

Her er oppskriften:

  • 3 dl malte mandler
  • 1/2 ts salt
  • 3 ss rapsolje
  • 7 ss tagatesse
  • 10 dråper mandel-essens
  • 1ss fiberhusk
  • 2 egg
  • 2 ts bakepulver

Slik gjør du:

Visp alt godt sammen, og la de svelle 10 min.

Fordel 1 ts deig for hver kjeks på et bakepapirkledd plate (de flyter litt utover, så derfor bare 1 ts), og stek i ovnen på 180 grader til mørk brune. Dette er litt viktig hvis de skal bli litt kransekakeaktig i konsistensen .

Steker de for lite, blir de myke. Så det får du velge selv. Min favoritt er den litt overstekte.

Avkjøl og smør smeltet sjokolade på ( 70%) Pynt med kakepynt.

(pynten her er ikke lavkarbo, men bruk foreksempel kokosflak istedet)

Disse kjeksene blir bedre av å få ligge i kjøleskapet et døgn, før de spises. Da blir de litt mer seige, og smaker litt sånn “kranskakelignende”, synes jeg da. Oppbevares i tett boks.

 


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of