aug 082020
Fyrstekake a la Benedikte

Fyrstekake er noe av det beste jeg vet. Dette er min versjon an den 🙂

Den holder seg lenge i kjøleskapet og kan fryses.

Du må gjerne også bli med i facebookgruppen ” Matglede med karbokutt ” HER

INGREDIENSER

BUNN

3 dl fettredusert kokosmel

1 dl olje

1 ts salt

1 ts Xantangum

3 ss Natreen eller sukrinmelis

1 dl vann

MANDELMASSE

200 gr mandler

8 ss Natreen eller Sukrinmelis

1 ts kardemomme

1 eggehvite

1/2 dl vann

TOPP

Sukkerfritt syltetøy.

Mandelflak eller kokosflak som pynt.

SLIK GJØR DU

BUNN

Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniv til en jevn masse.

Trykk deigen ut og et stykke opp langs kanten i en kakeform. Min var 18 cm, men du kan bruke en større. ( smør og dryss den med kokosmel om nødvendig )

Prikk litt med en gaffel og stek i 10 min på 190 grader.

MANDELBUNN

Kjør alle ingrediensene til en fin masse i kjøkkenmaskin med kniv.

Fyll massen i bunnen og legg ett lag med sukkerfritt syltetøy på toppen. ( jeg brukte hjemmelaget bringebærsyltetøy.

Stek videre i 20 min på 190 grader.

Håper du liker den 🙂

God fornøyelse 🙂

 

 


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of