nov 042018
Nyyyyyydelige, myke og yndige julekaker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er utrolig glad i julen. Folk virker snillere, mer hjelpsom og omtenksom i desembermåneden. Det er en egen stemning i førjulstiden, som gjør meg mer reflektert og oppmerksom på at alle ikke har det like godt. Det er en tid for ettertanke og takknemlighet.

Julen er også en tid for matlaging og baking. Jeg har laget noen småkaker som nok egner seg året rundt, men de passer inn i julen også. Det er ikke så stor sjanse for at det blir inn og ut kaker, for her i huset klarer jeg fint å spise de opp selv 🙂 Og så har jeg noen små blidfiser som synes det er stas å stjele litt kaker da, helt i nissenes ånd 🙂

Best å sjekke ut godsakene 🙂

Kakene ( noen vil kanskje kalle det kjeks ) er lett å lage, og mønsteret kan man variere etter smak og behag. ( fremgangsmåter kommer lenger nede i innlegget )

Ligner litt på meg i uttrykket når jeg får kaker 🙂

Så kan du også følge facebooksiden “Det glade lavkarboliv” for mer inspirasjon. Du må gjerne poste dine oppskrifter her. Siden finner du HER

INGREDIENSER

  • 200 gr smør
  • 20 gr fiberfin
  • 200 gr mandelmel
  • 1/2 dl tagatesse
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 3 ss kakao

SLIK GJØR DU

Kjør alle ingrediensene, bortsett fra kakao i en kjøkkenmaskin med kniv. Den skal ha konsistens som myk marsipan. Ta ut 1/4 del av deigen og kjør resten av deigen sammen med kakao til den har fått en fin sjokoladefarge.

Del  sjokoladedeigen i tre like deler, og rull de og den hvite deigen til 4 like lange pølser. Legg to mørke pølser tett inntil hverandre, og legg den lyse oppå i midten. Legg så den siste mørke oppå den hvite, og pakk de mørke pølsene godt rundt den hvite. Trill til en litt tykk pølse. ( se bildene under )

Del så opp i 3-4 mm tykke skiver. ( det blir ca. 60 stk )

Stek så på 200 grader i 7-10 min . ( ett brett om gangen )

Her er forslag til andre mønster :

Ha halve deigen mørk og halve lys. Lag fire pølser til sammen og trykk dem flat med hendene. Legg de lagvis oppå hverandre . Når man da skjærer i deigen får man zebrastriper.

 

 

En med favnen full av kaker med zebramønster 🙂

Man kan også rulle to mørke og to lyse pølse sammen til en stor. Da får man marmorering i mønsteret. Bare å sette fantasien igang 🙂

Oppbevares i tett boks.

Henger på godsakene 🙂
En lykkelig kar som har sovnet på en stabel av kaker 🙂

Hele deigen inneholder 26 karbohydrater.

God fornøyelse 🙂

Måtte dere alle få en fin førjulstid, og en fredelig jul.

Stor klem fra meg 🙂 ( og alle mine små røvere )

 

  Blogglistenhits

 

 

 


2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Benedikte KnudsenInger Johanne Rønning Recent comment authors

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
nyeste eldste mest stemt på
Notify of
Inger Johanne Rønning
Gjest
Inger Johanne Rønning

Kaken ble mislykket. Verken deig eller ferdig stekte kaker hang sammen. Jeg tilsatte til slutt hvetemel uten hell. Prøver nå med tilsetting av egg.