feb 252018
Knallgod vegetarpai

Jeg er utrolig glad i pai. Spesielt kyllingpai. Men nå har jeg laget en pai uten kjøtt, og den smakte kjempegodt. Det er bra å ha kjøttfrie middager iblant, og det er ikke så vanskelig når man putter andre næringsrike godsaker, som grønnsaker og egg.

 

Har man en salat til med en skvett god olje over, så blir det perfekt.

Et paistykke passer også utmerket å ta med seg i lunsjboksen. Den er god kald, så det er ikke nødvendig å varme den.

INGREDIENSER

BUNN

  • 2 dl fettredusert mandelmel
  • 2 dl olje ( jeg brukte en ramsløkolje jeg fikk i gave, og den gir ekstra smak )
  • 1 ts salt
  • 1 ss vann

FYLL

  • 120 gr sopp
  • 120 gr paprika ( jeg brukte grønn )
  • 1 selleristang ( min var 35 gr )
  • 100 gr tomater
  • 30 gr spinat
  • 3 egg
  • 50 gr Creme Fraiche
  • 100 gr revet hvitost
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts chili

SLIK GJØR DU

BUNN

  • Bland mandelmel, olje, salt og vann godt med en sleiv.
  • La ligge i kjøleskapet en times tid. Dette for at deigen ikke skal synke i formen.
  • Smuldre deigen jevnt fordelt i en smurt paiform, og trykk deigen fast med fingrene i bunnen og ca 1,5 cm opp i kanten.
  • Stek på 210 grader midt i ovnen, varmluft i ca. 10 minutter.

FYLL

  • Sopp, paprika, selleri, og spinat stekes i litt olje til soppen virker gjennomstekt.
  • Hell grønnsakene i paibunnen.
  • Visp egg, creme fraiche, revet ost og krydder godt sammen.
  • Hell så over grønnsakene i formen.
  • Til slutt kutter du tomatene i skiver og legger de på toppen. ( se bilde )
  • Senk temperaturen til 190 grader i ovnen og stek paien i ca. 20-25 minutter.

God fornøyelse 🙂

 

Total karbohydrater i paien er 26,7

Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of