mar 042018
3 kjappe, sunne og enkle middager etter trening!

Som tidligere nevnt er ikke middagslaging min greie. Liker det bare ikke. Har jeg god tid er det, er noe helt annet, men i hverdagen må jeg innrømme at jeg planlegger dårlig og går litt tom for ideer. Noen som kjenner seg igjen ?:)

Jeg har hørt mange ganger at “jeg ønsker å ha et lavkarbo- kosthold, men det er så vanskelig med maten og tar sikkert lang tid å lage”. Jeg kan avkrefte det her og nå. Det er ikke mer avansert enn ved andre kosthold, og det trenger ikke ta lang tid. Poenget er at man får i seg mat som det er næring i. De to rettene her er det masse protein i. Passer godt før, og etter trening.

Boksemat med sunn fornuft

Ikke ha så dårlig samvittighet for å bruke boksemat. Ved hermetisering beholder grønnsaker og frukt de fleste næringsstoffer. B- og C- vitaminer bevares godt i hermetikk, i forhold til ferskvare. Det er fordi vitaminer er lysømtfintlige. Jeg sier ikke at du bare skal spise hermetikk, ferskvare er alltid best, og gjerne økologisk ferskvare. Men man kan gjerne ha det som en del av kostholdet istedet for hurtigmat. Bare se at ikke frukten ligger i sukkerlake . Da er vel poenget vekke, eller? Bruk sunn fornuft og gjør så godt du kan 🙂

Hold det enkelt

Jeg liker det enkle og det skal gå fort å få på tallerkenen . I tillegg skal det være sunt og uten ris, pasta og mel. Veeeeeeldig enkelt !!

Neida, vi skal ikke klage. Å være matlei og ikke ha inspirasjon til middagsretter er faktisk et luksusproblem. Vi er heldig så bor i et land hvor vi har et enormt utvalg av ferske og sunne matvarer. Likevel,  lette og kjappe middager er det vi ønsker i en hektisk hverdag.

Jeg har valg å poste to retter som er lett og kjapt å lage. Den ene er kald, den andre varm. Jeg er en som ikke trenger varm middag hver dag, så lenge det jeg spiser er noen lunde næringsrik.

  1. Kål, reker og avokado

Dette er enkelt og greit kål som er kuttet opp og blandet med majones og litt rømme. På toppen har jeg dandert reker og avokado med litt sitronsaft over. Tar kort tid å lage og er næringsrik. Her har du protein i rekene, sunt fett  i avokadoen og kål er jo supermat. Dette er er rett som fint går an å ha til kvelds også, eller blande i en matboks og ta med som lunch.

 

2. Kjøttdeig med erter og gulrøtter

Her har jeg rett og slett steikt kjøttdeig og blandet inn erter og gulrøtter fra en hermetisk boks. Skal innrømme at det er litt latskap, men dette er ikke det verste en kan spise til middag. Uansett så er dette en rett med god næring. Kjøttdeig gir både protein og fett og ingen karbo ! Erter har høyt innhold av betakaroten og inneholder også kalium, magnesium,natrium og kostfiber bl.a. Så ikke så dumt å få i seg. Gulrøtter er sunt, men for meg som er på karbo-redusert kosthold må det holdes på et lite inntak. Men så lite som det er i denne boksen, tenker jeg ikke så mye på det. Det går fint i små menger om gangen. Og spiser man fett til retten, stiger blodsukkeret langsommere. Som f.eks en deilig salat med olivenolje eller seter-rømme på 🙂

3. Salat med oliven, blomkål og tomater.

Her har jeg blandet salat, oliven, blomkål og tomater. Ha gjerne en god olje over, det gjør susen 🙂 Og jeg eeeelsker seter-rømme på alt, så og si 🙂 Ta det du liker best.

Dette er et eksempel på veeeeeeldig lett middag, men det må jo være lov det også, eller …….? 🙂

Dette kan jeg lage på late dager, men lager selvfølgelig også retter som tar lenger tid. Kommer seinere 🙂

God middag 🙂

 

Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of