jan 142018
Lasagne med squashplater

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lasagne er vel en rett alle liker . Det går veldig fint å lage den uten pastaplater som inneholder gluten og mye stivelse. Jeg har valgt å bruke medisterdeig i denne lasagnen. Synes det gir god smak. Du kan selfølgelig bruke karbonade eller kjøttdeig.

Det første jeg gjør er å dele squash på langs i tynne stykker som passer formen jeg bruker. Stykkene blir lagt vertikalt i bunnen. Tilsammen brukte jeg 2 stykker a 290 gram.

Stek medisterdeig (500 gram) sammen med sopp ( jeg brukre 140 gram ), 1 løk (min er 215 gram). Det skal være lett gyldent.

Halvparten av blandingen skal fordeles over spuashplatene.

Så er det neste lag :

Disse platene blir lagt horisontalt.

Så heller man resten av kjøttsausen over disse platene.

Til slutt ost på toppen 🙂

Stekes på 185 grader til osten er gylden.

Til lasagnen laget jeg en salat :

Denne skålen inneholder 100 gram babyspinat ( 1 pose ), 100 gram fetaost i olje ( jeg bruker en del av oljen over salaten) og 1 rød paprika ( 158 gram )

Da er det bare å kose seg 🙂

Riktig god middag 🙂

 

Totalt karbohydratinnhold i lasagneform er 24.

Totalt karbohydratinnhold i salat er 8.

Jeg brukte opplysninger fra Matvaretabellen for å regne ut karbohydratene. Har merket meg at det er forskjell i de forskjellige kildene. Matvaretabellen.no er en pålitelig kilde og anbefales å bruke ved utregninger.

Dette er mat og en rett som passer min type1 diabetes. Vi er alle forskjellig og må håndtere blodsukkeret etter hva som passer for kroppen. Jeg har ikke fasit på noe annet enn meg selv og min helse, men håper den faller i smak for de som prøver.

Klem fra meg 🙂

 

Kilde: http://www.matvaretabellen.no/

Blogglisten


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of