sep 142017
Ostepletter – fin erstatning for brød

Når man ikke kan spise «vanlig» brødmat mer: Skal ærlig innrømme det: Jeg er på stadig jakt etter erstatning/alternativ for brødmat. Det sitter så langt inne å erstatte brød etter alle de årene før jeg fikk diabetes 1, hvor jeg spiste skiver til frokost, skiver i matboksen,  og skiver til kvelds. Så varianter av «brød» og knekkebrød er alltid velkommen på mitt kjøkken. Lavkarbo selvfølgelig 🙂 Jeg synes disse ikke ble så aller verst, og med litt smør og pålegg ble de riktig så digg, og så smaker en mellomting mellom brød og polarbrød.

Synes også de holder seg bedre enn vanlig brød så lenge de legges i kjøleskapet.

Her er oppskriften:

  • 200 gr revet ost
  • 3 ss fiberfin
  • 3 ss pofiber
  • 6 ss mandelmel
  • 1 klype salt
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss seter rømme
  • 8 ss fløte
  • 6 ss vann

Bland alt godt sammen. Fordel deigen med spiseskje i små klatter på bakepapirkledd stekebrett. 1 1/2 ss er nok til en ostepletter. De flyter litt utover. (Jeg bruker å få et brett.) Stek på 180 grader til de er lysebrune.

Ta en rett fra ovnen med massssse pålegg og en kopp te eller kaffe til.

God fornøyelse 🙂

Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of