Som overskriften sier, så har jeg vært på epleslang. Ikke i privat hage, men langs offentlig vei. Et godt stykke fra bilveien. Da er det lov å plukke, og selvfølgelig kunne jeg ikke la være.
Økologisk: Eplene har ikke det samme «perfekte» utseende som kjøpte epler – og de er nok litt surere også. Men hva gjør vel det? Fint å kunne plukke økologiske epler, som jeg kan lage en utrolig deilig mos av. Såååååå enkelt, og tenk helt gratis fra vår vakre natur. Pluss at man ikke trenger å reise på landet engang 🙂
Oppskrift på eplemos:
- Jeg vasket og skar eplene i biter (med skallet på).
- Fyll en panne med vann slik at eplebitene blir dekket av vannet. Gjerne med litt sitronsaft. Kok til bitene er møre.
- Sil vannet av og mos i en blender, eller med en stavmikser.
- Varm mosen opp på nytt i pannen med sukrin gold eller annet søtningsmiddel. (synes sukrin gold passer til de litt sure eplene)
6. Fyll på forvarme glass (varmet på forhånd ved å bruke en vannkoker og helle kokende vann i glassene- tøm ut vannet). Det er viktig med hygiene siden ingen konserveringsmiddel blir brukt.
7. Fyll mosen på glassene umiddelbart og skru lokket godt igjen. Avkjøl og sett i kjøleskap.
Eplemos kan brukes til så mangt:
Jeg synes eplemos er snadder i yoghurt 🙂 Men kan også bruke den som kakefyll, i smoothie eller på et knekkebrød. Den kan brukes til så mangt 🙂
Her har jeg brukt eplemos over yoghurt til frokost. Med litt hakkede mandler. NAM NAM
Håper du går på jakt etter epler du også- enten om det er ute i den frie natur eller på butikken 😉
Klem
Leave a Reply