sep 232017
«Epleslagmos» til bruk i yoghurt, kaker eller smoothie.

Som overskriften sier, så har jeg vært på epleslang. Ikke i privat hage, men langs offentlig vei. Et godt stykke fra bilveien. Da er det lov å plukke, og selvfølgelig kunne jeg ikke la være.

Økologisk: Eplene har ikke det samme «perfekte» utseende som kjøpte epler – og de er nok litt surere også. Men hva gjør vel det? Fint å kunne plukke økologiske epler, som jeg kan lage en utrolig deilig mos av. Såååååå enkelt, og tenk helt gratis fra vår vakre natur. Pluss at man ikke trenger å reise på landet engang 🙂

Oppskrift på eplemos: 

  1. Jeg vasket og skar eplene i biter (med skallet på).
  2. Fyll en panne med vann slik at eplebitene blir dekket av vannet. Gjerne med litt sitronsaft. Kok til bitene er møre.
  3. Sil vannet av og mos i en blender, eller med en stavmikser.
  4. Varm mosen opp på nytt  i pannen med sukrin gold eller annet søtningsmiddel. (synes sukrin gold passer til de litt sure eplene)

6. Fyll på forvarme glass (varmet på forhånd ved å bruke en vannkoker og helle kokende vann i glassene- tøm ut vannet). Det er viktig med hygiene siden ingen konserveringsmiddel blir brukt.

7. Fyll mosen på glassene umiddelbart og skru lokket godt igjen. Avkjøl og sett i kjøleskap.

Eplemos kan brukes til så mangt: 

Jeg synes eplemos er snadder i yoghurt 🙂 Men kan også  bruke den som kakefyll, i smoothie eller på et knekkebrød. Den kan brukes til så mangt 🙂

Her har jeg brukt eplemos over yoghurt til frokost. Med litt hakkede mandler. NAM NAM

Håper du går på jakt etter epler du også- enten om det er ute i den frie natur eller på butikken 😉

Klem

 
Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of