sep 032017
Fritert kylling med squash

Ja, så var det den middagen igjen da. Like gøy som vanlig 😉

Modig: Jeg tenkte å være tøff og prøve frityrsteking, for en gangs skyld. Jeg føler jeg må være modig, fordi jeg er redd det skal ta fyr, men i en liten panne må det vel gå bra. Jeg stålsatte meg – med akkurat nok olje og et panne-lokk liggende klart satte jeg igang.

Som sagt, så er ikke jeg den som best liker å lage middag. Misliker det faktisk av og til … Sikkert ikke den eneste, men mat må vi ha vett du 🙂

Jeg kjøpte inn noen ferdig grillede kylling-klubber. Det eneste jeg må gjøre da er å gjennomvarme de før de spises (for sikkerhets skyld ).

1. Fritere kyllingen: Planen var å fritere klubbene i oljen til de ble crispy. Den gikk for så vidt greit, men om jeg prøver fritering igjen, så skal det paneres på en eller annen måte. Blir sikkert sprøere da. Men siden de var ferdig grillet, droppet jeg det.

Mens kyllingen puttret på – kuttet jeg en squash i strimler.

2. Krydre og steke: Jeg krydret bitene med salt og pepper, pluss litt revet ost. Så i ovnen på 200 grader til du ser at osten begynner å bli lys brun.

3. Ta opp etter hvert: Kylling-klubbene må følges med, og tas opp med en pølseklype etterhvert som de blir ferdige. Prøv å ha ca samme størrelse på de, så blir de ferdig samtidig. Dette gikk faktisk rimelig fort, og det smakte ikke så verst heller 🙂 Jeg stekte noen ekstra , så er lunchen neste dag i boks:)

Oljen jeg brukte er en rimelig rapsolje. Mye sunnere enn frityrolje. Ikke bruk oljen om igjen – den skal kastes. Så ikke bruk mer enn du trenger i pannen. Jeg kastet restene i vasken, og helte kokende vann i vasken etterpå. Det er ikke smult eller fårefett, så det stivner ikke.

Ble jo ikke så gale dette 🙂 Nam nam! 

 

 

 Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of