jul 262017
Diabetesvennlig og lettlaget sommermat

Det er fremdeles sommer og selv om ikke været har vært det beste på vestlandet, er det likevel ferietid. Når jeg har ferie vil jeg gjøre minst mulig- til og med tilbringe mindre tid på kjøkkenet. Men pga. MIN diabetes, kan ikke kostholdet bli for dårlig, så jeg må passe på at maten inneholder riktige mengder” sukker” (Ikke raffinert, men naturlig i bær og lignende. Jeg bruker ikke vanlig sukker i oppskrifter. Jeg har en oppskrift på rundstykker som har inneholder en ts hehe. (Kommer seinere på bloggen) og karbo. (minst mulig)

Oppskrift på lettlaget sommermat

Jeg er veldig glad i å bruke kål og salatblad som wraps. Det er sunt, lettvint og næringsrikt.Her har jeg brukt det som “fat” og stekt ferdige karbonader sammen med avokado, noen skiver med nepe og chilisaus.Pass på at du får tak i en saus som ikke inneholder for mye sukker. Jeg synes de er litt høy på innehold av det, så kommer nok til å poste en oppskrift på bloggen seinere som er helt sukkerfri. Men vi skal jo ikke være helt hysterisk. Bare tenk mengde så går det fint.

Tips når du handler i butikken 

Når man kjøper ferdigmat i butikken er det fornuftig å se på innholdsdeklarasjon. Prøv å få tak i de varene med mest kjøtt og fisk, og sjekk alltid karbohydrater hvis man går på karboredusert kosthold.

Igjen oppfordrer jeg også til å se i billigkurver når man handler (kommer til å gjenta dette til kjedsommelige). Det sparer miljøet om vi kaster mindre mat. Vi kan fint spise mat som går ut på dato om en dag eller to. Også etter best før varer går fint. Vær bevisst og kast mindre.

Vannmelonpizza

Hva er bedre enn en vannmelonpizza til dessert i varmen ? Jeg kjøpte en hel, skar en skive av (ble langt fra perfekt, men hva gjør vel det?) og la på litt ekstra bær og kokosflak. Bruk det du har. Enkelt og deilig!

Kos deg i sommer og senk skuldrene 🙂

Klem fra meg

 

Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of