apr 072019
Hjemmelagde energibarer med tørkede  bær

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Har du slik som, jeg ofte lyst på en energibar ? Bare for å oppdage at de man kjøper ofte er full av sukker? Da må jo vi lage selv da 🙂

Jeg har fremdeles bær i fryseren etter sanking i fjor sommer, og gaver fra venner som er hageeiere. Jeg er flink til å lage syltetøy , smoothie og saft, men nå ville jeg tørke litt bær til energibarer.

Tørkede bær har de samme næringsstoffene som ferske, men nå har de mistet en del væske. Faktisk så mye at karboinnholdet blir opptil femdobblet. Derfor skal man ikke spise mengder av tørket frukt og bær. Men likevel blir hjemmelagde barer mye sunnere enn ferdigkjøpte. Bruk sunn fornuft. Og det er selvfølgelig mulig å bruke ferske bær 🙂

INGREDIENSER

  • 40 gram tørket s tikkelsbær
  • 70 gram ripsbær
  • 45 gram erteproteinpulver ( eller annet lavkarboproteinpulver )
  • 25 gram gresskarkjerner
  • 25 gram chiafrø
  • 3 ss kokosolje
  • 50 gram hele mandler
  • 3 ss avokado olje ( eller en annen nøytral olje )
  • 60 gram fibersirup ( du kan bruke både den blanke og den brune )
  • 4 ss sukrin
  • 1 ts salt
  • 1 ts anisfrø

SLIK GJØR DU

Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniv eller i en blender. Deigen skal være litt seig. Du skal trykke deigen godt sammen med hendene, så den kommer til å holde sammen.

Form så deigen til et lite brød.

 

Del så “brødet” opp i passe tykke stykker. Pynt gjerne med gresskarkjerner og tørket frukt. 

Disse er super å ha med seg i matpakken til lunch, eller på trening. De tar liten plass, så ta en med så du har et sunt mellom-måltid om du skulle bli sulten 🙂

 

God fornøyelse 🙂 

Hele deigen inneholder 49 karbohydrater. Det er gjennomsnittet til to barer som man kjøper. Noen inneholder mer, noen mindre. 

Husk at bruker du ferske bær, blir karbohydratinnholdet mindre. Men bruk da også mindre bær enn ved tørket, da væskeinnholdet er større. 

Du kan også følge facebooksiden “Det glade lavkarboliv” for mer inspirasjon 🙂 HER

 

 

  Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of