Min historie

Jeg en godt voksen kvinne som i november 2013 fikk diagnosen diabetes 1. Jeg har vært operert for Ulcerøs kolitt, og har egentlig et immunforsvar som er litt på tulletur. Det var svinginer i blodsukkeret hver dag, og jeg hadde det ikke bra. Jeg bestemte meg for å utdanne meg som kostveileder ved Tunsberg Medisinske skole, og startet med å ta tradisjonelle oppskrifter og lage «Min type 1 mat».

Jeg kuttet ut stivelse og sukker i kostholdet,  for å se om det kunne hjelpe. Gjett om det gjorde! Jeg har lest meg opp, prøvd og feilet med mange oppskrifter. Men nå føler jeg at jeg har klart å utvikle oppskrifter og matretter på min måte, som passer til mitt behov. Jeg har nå kontroll på diabetesen og har et kosthold jeg koser meg med, med og uten gode kaker og hverdagskost.

Ved å treffe mange likesinnet her på sosiale medier, bestemte jeg meg for å dele min kunnskap med dere, for å hjelpe flere som har lignede utfordringer, eller andre eller andre som ønsker å kutte på karbo, trenger sunne oppskrifter eller bare vil ha tips til familievennlig hverdagskost. Vi alle er forskjellige, så det kan være individuelle forskjeller her.

Min type (1) mat, inneholder mest fett og proteiner, men også karbohydrater i moderate mengder. Jeg bruker naturlige søtstoffer da disse ikke er skadelig eller blodsukkerstigende. Jeg utelukker mel, pasta og ris.

I tillegg er jeg en sosial og utadvendt person som liker å trene, går tur i skog og mark, og spise sunt. Men langt fra perfekt. Håper flere som ønsker å lage sunn hverdagskost, allergivennlig mat for de som ikke tåler pasta, mel og ris, og de som har diabetes eller autoimmune sykdommer følger meg her.

Love fra Benedikte!

IMG_0420

Blogglistenhits